07/18/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

"Бритиш Американ табако" дава 160 млн. долара за "Булгартабак"

„Бритиш Американ табако“ е в преговори да купи "Булгартабак" за около 160 млн. долара, съобщи „Дарик“, цитирайки „Уолстрийт джърнъл“. Осъществяваме внимателен преглед на нови възможности за придобиване на активи в Източна Европа. Ние винаги държим очите си отворени за бъдещи възможности, коментира говорител на компанията. Производителят на цигарите Dunhill, Kent и Lucky купи през месец май тази година и колумбийската тютюнева компания Protabaco за 452 млн. долара.
„Бритиш Американ табако“ и финансовият инвеститор "Си Би фемили офис" имат срок до 19 юли да подадат допълнителните документи, за да бъдат допуснати до наддаването. Засега е ясно, че със сигурност на условията за покупка на държавния дял отговаря "БТ инвест", също финансов инвеститор. Крайният срок за подаването на окончателните оферти е 29 август.
Предварителни оферти за покупка на 79.83% от акциите на холдинга, подадоха три кандидата – БАТ, финансовите инвеститори "Си Би Фемили офис" и "БТ инвест". Последните две са регистрирани в Австрия, като зад Си Би официално седи австрийската Капитал банк, част от финансова група "Граве". "БТ инвест" се явява като представител на руската "ВТБ капитал", част от „Внешторгбанк“, една от най-големите банки в Русия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване