07/19/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

7 млрд. евро са добър повод борсата за иновации да стартира

Европейската комисия отпуска 7 млрд. евро за финансиране на иновации чрез научни изследвания. Очаква се финансовият пакет в рамките на Седмата рамкова програма на ЕС за научни изследвания да създаде около 174 000 работни места в краткосрочен план и близо 450 000 работни места и почти 80 млрд. евро ръст на БВП през следващите 15 години, стана ясно вчера.
Още в края на миналата година български фирми се обявиха за създаване на иновационна борса, за да могат малките и средните предприятия, които не разполагат със собствени научни разработки, да ползват български такива и да кандидатстват по тази програма.
Оттогава досега е налице единствено създаването на Съвет по иновации към БТПП. Въпрос на време е да разберем как ще заработи той и дали ще успее да изпълни задачата си да направи регистър на научните разработки у нас, които интересуват бизнеса. И могат да му помогнат да спечели проекти с иновации, които да налеят свежи пари и да създадат нови работни места.
Очевидно времето, в което българската наука и българският бизнес трябва да се срещнат, е дошло и то не трябва да бъде пропускано. Още повече че и поводът е налице. 7 млрд. евро са сериозна причина бизнесът и науката да си стиснат ръцете и да са си полезни взаимно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване