07/19/11 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Екълстоун отряза Мърдок като кандидат за Формула 1

Собственикът на рекламните права над Формула 1 Бърни Екълстоун е категоричен, че News Corp, собственост на милиардера Рупърт Мърдок, в тази фаза няма как да купи Формула 1. Бърни заяви, че познава добре Мърдок и искрено съжалява за скандала с подслушването на телефони, който доведе до спирането на най-четения таблоид във Великобритания News of the World, както и до спирането на сделка по закупуването на телевизия във Великобритания. Екълстоун допълни, че не би позволил Формула 1 да бъде предавана по платена телевизия като тези на Мърдок. Той се надява да продължи договора за излъчване на Гран при с BBC във Великобритания. "Изключително много съжалявам за Рупърт, когото познавам много добре, както и сина му Джеймс Мърдок. Те управляват бизнеса си много добре и съм убеден, че ще станат още по-силни след скандала. Ако от News Corp са имали намерение да купят Формуа 1, сега след скандала ще трябва да се намерят други хора, които могат да си го позволят", заяви Бърни. "Нека изчакаме, за да видим какво ще е официалното решение на BBC. В момента те искат само да вдигнат шум около себе си. Не виждам как могат да прекратят договора ни. Ако това се случи, ще ги съдим", завърши британецът.
Същевременно новият шеф на „Рено“ Карлос Таварес обяви, че компанията има намерение да остане още дълго във Формула 1 като доставчик на двигатели. В края на 2009 година „Рено“ продаде заводския си отбор на швейцарската компания Genii Capital. Въпреки това новите собственици предпочетоха да запазят името на френския автомобилен производител, като го добавиха към това на „Лотус“, с които сключиха договор за партньорство. От „Рено“ продължиха да доставят двигатели на отбора, както и на шампионите от „Ред Бул“. "Изчаках само шест дни, след като стъпих в длъжност, преди да отида да гледам на живо Гран при на Великобритания. В „Рено груп“ имаме голяма страст към моторните спортове и нямаме намерение да напускаме Формула 1", заяви Таварес. "Имаме дългогодишен план за доставка на двигатели, който очакваме да изпълним. Вече работим по проекта за новите 1.5 V6 турбо двигатели за 2014 г.", завърши португалецът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване