07/20/11 15:22
(http://www.klassa.bg/)

Apple изненада с рекордна печалба от 29 млрд. долара

Tехнологичният гигант Apple отчете рекордните 28,57 млрд. долара приходи през третото фискално тримесечие, съобщиха от компанията. Причина за финансовия резултат са огромните продажби на таблета iPad и телефоните iPhone. Компанията е продала 20,34 млн. телефона iPhone и 9,25 млн. таблета iPad през тримесечието, което представлява ръст от 142% и 183% респективно на годишна база. Тези данни, както и ръстът от 14% в продажбите на компютри Mac помагат на Apple да отчете и рекордна нетна печалба от 7,31 млрд. долара. След публикуваните резултати Apple вече разполага със 75 млрд. долара кеш.
“Радостни сме да отчетем най-доброто ни тримесечие с ръст на приходите от 82% и повишение на печалбата от 125%”, коментира изпълнителният директор на технологичния гигант Стив Джобс. Той обясни, че компанията работи, за да предостави iOS 5 и iCloud на потребители през тази есен. Според данните Apple вече е продала над 25 млн. iPad-а, а темпът на растеж на продажбите се увеличава. В предишното тримесечие компанията беше продала 4,69 млн. iPad-а. След обявяването на резултатите акциите на Apple пробиха нивото от 400 долара за брой, което беше рекорд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване