07/20/11 15:27
(http://radiomilena.com/)

Euractiv за доклада на ЕК: Добри новини за Румъния и остри критики за България

Брюксел постави максимален натиск върху България и Румъния, за да осъвременят своите системи за прилагането на закона, като им предоставя една година, преди да сложи на масата „съответните предложения”. Мониторинговите доклади дават добри новини за Букурещ и огромно унижение за София, съобщава изданието Euractiv. На пръв поглед двата доклада се различават един от друг повече от всякога – съдържат се серия от позитивни оценки за прогреса на Румъния и остри критики по отношение на България.

На пресконференция в Брюксел говорителят на Европейската комисия Марк Грей обяви, че в България през изминалата година оправдателните присъди по делата за корупция, измами и участие в организирана престъпност на високо ниво са разкрили сериозни проблеми в българското правосъдие. Обвиненията в корупция в съдебната система не са били разследвани систематично, добави още той.

Изданието припомня, че в опозицията в България подготвя вот на недоверие срещу дясноцентристкото правителство на малцинството, обвинявайки премиера Борисов в провал за присъединяването на страната към Шенген.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване