07/20/11 16:40
(http://www.klassa.bg/)

Продавачи бягат от данъчните, масово не издават касови бележки

Масови нарушения констатираха инспектори на столичната НАП след проверки на три от най-големите кооперативни пазари в София – Женския пазар, в „Люлин“ и в „Красно село“. Причина за засиленото данъчно присъствие по столичните пазари са получени сигнали за нарушения в търговските обекти, намиращи се на тези тържища. След проверка на 6 сергии за продажба на плодове и зеленчуци на кооперативния пазар в „Люлин“ е установено, че във всички обекти има нарушения. Оказва се, че двама търговци изобщо нямат касови апарати, за което са им съставени актове, обясняват от НАП. В останалите 4 обекта продавачите не издавали касови бонове за направените покупки.
Наемателите на тези сергии не сe явиха в НАП в указания от инспекторите срок, за да им бъдат съставени актове, затова ще бъдат издирени и призовани съгласно действащите законови процедури. Двама търговци пък посрещнали със заплахи проверяващите ги инспектори, като призивите за саморазправа са били подкрепени и от техни клиенти. От приходното ведомство обясниха, че заплахите не спрели дори и след пристигането на полицаи. За да избегнат проверката на данъчните, други трима търговци изоставили сергиите си и се скрили. След проверката на 8 павилиона и сергии на Женския пазар само един е бил изряден, категорични са от НАП. В останалите обекти са установени общо 10 нарушения, за които са съставени актове. Проверка е имало и в 5 търговски обекта на пазар “Красно село”, като са съставени 7 акта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване