07/20/11 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Проучването за шистов газ е опасно

Проучването и добивът на шистов газ в района на Нови пазар представляват опасност. Това заяви за сайта news359.bg кметът на община Нови пазар Васил Тонев.
"Ние не бяхме нито поканени, нито уведомени за срещата между Министерството на икономиката, енергетика и туризма и различни представители на държавните институции за шистовия газ, така че нямаше как да присъстваме, научихме единствено от медиите за това събитие. Но дори за наша информация, за да успокоим населението, никак нямаше да бъде излишно нашето присъствие“, допълни Тонев.
Според него трябва да се направи внимателна екологична оценка и тогава да се преминава към сондажи за шистов газ. "Тъй като самият метод на сондиране имитира еднократно добива и се получава хидравлично разбиване, което е доста опасно. То може причини сериозно замърсяване. Явно Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, пък и на околната среда и водите не смята за нужно да уведоми местното население“, заключи Тонев.
Бих могъл да кажа, че за конкурса, който е спечелила фирмата "Шеврон", научихме буквално от медиите. На конференцията за шистовия газ ние нито бяхме поканени, нито уведомени", допълни кметът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване