07/20/11 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Учуден съм, че парламентарните групи не представиха кандидатури за ВСС

Вероятно мнозина си задават въпроса каква е логиката двама независими народни представители, каквито сме аз и колегата Венцислав Върбанов, да предложат кандидатите за попълването на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание. Това, което направихме, е подчинено на парламентарната логика и правила – всеки един народен представител, всяка парламентарна група има право да предлага номинации в този и подобни случаи. В този смисъл, аз, като народен представител от Кюстендил, предложих г-н Кирил Гогев, когото познавам – както биографията му, така и неговата работа. Г-н Гогев е уважаван юрист, награждаван неколкократно от Висшия съдебен съвет за своята 31-годишна работа в съдебната система. Както показват резултатите от гласуването, кандидатурата на г-н Кирил Гогев за член на Висшия съдебен съвет бе подкрепена с впечатляващо мнозинство. Това се отнася и за другата номинация, предложена от колегата ми Венцислав Върбанов – на г-н Нестор Несторов.
Не можем да не бъдем доволни от постигнатото. Известно е колко дълго време парламентарната квота във Висшия съдебен съвет не беше запълвана, въпреки че и аз самият не мога да кажа защо. Не беше нормално да е така. В този, както и в редица други случаи, аз имам много въпроси, свързани с организацията на работата в Народното събрание относно правилника за работата на парламента и т.н. Знаете, че ние – независимите народни представители – дори нямаме право да участваме в председателския съвет, където се решават всичките тези злободневни теми, и научаваме нещата тогава, когато те се представят вече като част от дневния ред.
В крайна сметка ние получихме подкрепата на пленарната зала и това е удовлетворително за нас, тъй като е знак, че предложените кандидатури са наистина сериозни и достойни. Същевременно съм и учуден, че никоя парламентарна група не пожела да представи свои кандидатури.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване