07/20/11 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Взривовете са провокация

За всички стана ясно, че взривовете са опит за провокация, но това, което ние предприемаме в последните две години, е да не позволим някой да спекулира или да реализира сценарии, които са били възможни в минал период от време. Това каза в Кюстендил вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него в момента системният подход на МВР
срещу организираната престъпност и престъпността като цяло е да се полагат максимални усилия, за да може да бъдат неутрализирани лицата, които се занимават с този вид престъпна дейност.
„Настояваме правителството и парламентът незабавно да излязат със смислена официална позиция по атентатите от 19 юли“, се казва в декларация на политическото ръководство на РЗС, огласена на извънредна пресконференция от зам.-председателя на партията и кандидат за президент Атанас Семов. „Вчерашните несвързани и нелогични отделни изявления на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и парламентарната група на ГЕРБ бяха безотговорни, инфантилни и с аматьорски политически речник“, посочи Семов. Според него така се е създало внушението, че извършителите не трябва да се търсят и преследват, защото "били ясни, но нямало доказателства. Той беше категоричен, че това е една абсурдна теза за правителство, което се хвали, че Европа го подкрепя за борбата с престъпността. „Така се насажда и трайно чувство за безнаказаност на престъпленията", се казва в декларацията, огласена от Атанас Семов. От РЗС изразяват възмущение от бездействието на властта спрямо политическия терор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване