07/21/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Глоба до 10 000 лева и 6 г. затвор за организатори на "черно тото"

Глоба от 1000 до 10 000 лв. и затвор до шест години заплашват всеки, който организира незаконни хазартни игри. Това гласят промените в Наказателния кодекс, които парламентът прие вчера. Депутатите решиха още, че наказанието ще бъде лишаване от свобода от една до осем години и глоба от 2000 до 50 000 лева, когато деянието е извършено при условията на опасен рецидив, представлява особено тежък случай или е обвързано със залагания върху развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация.
Шефът на образователната комисия Огнян Стоичков от „Атака“ изрази недоволството си от намаляването на санкциите, предвидени в първоначалния вариант на законопроекта. „Смешно е за организиране на хазартна игра, където се въртят милиони незаконни средства, санкциите да са в рамките на 1000 до 10 000 лв. На тези хора 1000 лв. им струва само обядът”, възмути се той. „Трябва да се върви към този смекчен вариант, който да вкара нещата в правната рамка”, коментира Михаил Миков от левицата. „Става ли дума за данъчната система, не е възможно да се изброи всичко в един текст“, подчерта той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване