07/21/11 16:04
(http://www.klassa.bg/)

"Литекс" сложи цена от 3 млн. евро на Георги Миланов

Запътилият се към групите на Шампионската лига шампион на България „Литекс“ обяви цена от 3 млн. евро за най-големия си талант Георги Миланов. 19-годишният полузащитник е следен от клубове от големите европейски шампионати, но собственикът на „оранжевите“ Гриша Ганчев все още не е склонен да се раздели с младока и поради тази причина му е сложил цена от 3 млн. евро.
Въпреки крехката си възраст Георги Миланов вече има над 50 мача с екипа на „Литекс“ в българския шампионат и след контузията на Сандриньо се превърна в основна фигура в селекцията на Любослав Пенев. Миланов има сериозна заслуга за титлата на своя тим през миналия сезон, когато отбеляза 4 гола и направи 3 асистенции, изигравайки 27 срещи.
Израстването на младока не е останало незабелязано от големите европейски отбори и те редовно пращат свои скаути, които да го наблюдават в двубои на „Литекс“. Срещу сумата от 3 млн. евро обаче всеки клуб ще може да преговаря за подписа на Георги Миланов. Приблизително толкова прибра тимът от Ловеч за Станислав Манолоев преди време, продавайки го на холандския „ПСВ“, докато за Ивелин Попов турския „Газиантепспор“ плати 2 млн. евро.
В същото време стана ясно, че „Литекс“ е на път да продаде защитника Александър Барт на чуждестранен клуб за сумата от 250 000 евро. Французинът вече е на проби в евентуалния си нов клуб и ако бъде одобрен, сделката за него ще стане факт до няколко дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване