07/21/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Осъдиха бивш зам.-кмет на Пещера за клевета

Пазарджишкият окръжен съд уважи вчера иска на Георги Петърнейчев за неимуществени щети в размер на 5000 лева. Той е срещу бившия зам.-кмет на община Пещера Атанас Стоилов. Поводът: на 4 април 2009 г. в телевизионно предаване и във вестникарска статия Стоилов отправил предположения, че Георги Петърнейчев, който е бил зам.- министър на транспорта, е замесен в убийството на сестри Белнейски.
Петърнейчев се почувствал засегнат от клеветнически твърдения на Стоилов, че е замесен и дори има участие в убийството на момичетата Белнейски, и завел дело. Според адвокатите на Петърнейчев, цитирани от информационните агенции, важното е, че Стоилов е признат за виновен и осъден за необосновани твърдения. Останалите предявени от Петърнейчев искове в размер до 26 000 лв. са били съпътстващи.
Съдът е определил обезщетението за неимуществени вреди по справедливост. Тепърва спечелилият делото Георги Петърнейчев щял да реши дали да обжалва решението на Пазарджишкия окръжен съд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване