07/21/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Станишев обвини ГЕРБ, че строят полузаконни магистрали

Отсечките от магистралите „Люлин“ и „Марица“, пуснати при сегашното правителство, не са съвсем законни. Това обяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в парламента. Станишев обясни, че магистралните участъци трябва да бъдат нанесени в кадастъра, което не е направено от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев и от неговата администрация.
Въпреки това има издадени разрешения за ползване, което означава, че за да се угоди на премиера Борисов и на министър Плевнелиев и под техен натиск, институциите извършват закононарушение, коментира Сергей Станишев.
Депутатът от левицата Димчо Михалевски изтъкна на свой ред, че няма друго правителство, като това на ГЕРБ, което да е заварило толкова подготвени магистрални, първокласни, второкласни и третокласни участъци. По думите на социалиста „вече втора година освен думи няма конкретни резултати”. Михалевски укори ГЕРБ, че ще строят участъка от 7,5 км на магистрала „Хемус“ без обществена поръчка, а километър струва 6,1 млн. лв. с ДДС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване