07/21/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Увеличават се желаещите да учат в Софийския университет

С близо 400 повече са кандидат-студентите в Софийския университет през тази година в сравнение с 2010 г. Освен нарасналия брой на желаещите да учат в СУ са се увеличили и отличните оценки от приемните изпити.
Средно процентът на слабите оценки е около 27%, като най-голям брой двойки са регистрирани на изпита по география на България. На първата изпитна сесия те са около 37% от всички оценки.
Най-висок е процентът на оценките между 4.50 и 5.49, заяви зам.-ректорът на Софийския университет доц. Мария Шишиньова. Тя отбеляза, че тази година кандидатите са били по-подготвени.
Зрелостниците стават все по-изобретателни в опитите си да преписват на кандидатстудентските изпити, което може да е причина за по-малкия брой на анулираните писмени работи, каза още Шишиньова
Психологията за поредна година остава най-желана от зрелостниците специалност, следвана от право, публична администрация и журналистика. 1718 души са посочили като първо желание специалността психология.
В петък, 22 юли, ще станат известни резултатите от най-масовия изпит в СУ - този по български език и литература. След седмица ще бъдат обявени оценките по история на България, а на 29 юли учебното заведение ще обяви първото класиране от кандидатстудентската кампания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване