07/21/11 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Христо Стоичков започна преговори с "Ростов"

Българската футболна легенда Христо Стоичков е пристигнал в югозападния руски град Ростов на Дон. Това информира sports.ru. Камата е в бившия СССР по покана на генералния директор на местния футболен тим „Ростов“ Юрий Белоус. Очаква се в края на тридневната визита българинът официално да бъде назначен за спортен директор на клуба, в който играе родният национал Чавдар Янков. Според сигурна информация легендата на родния футбол Христо Стоичков ще подпише с руския „Ростов“ договор на стойност 1 млн. евро годишно. Той вече се е запознал с работата в клуба, като е разгледал стадиона и базата на „жълто-сините“. Истината за визитата на Стоичков ще разберем в близките часове, но едва ли той е на разходка в Ростов на Дон. Според руските издания много е вероятно българинът първоначално да е спортен директор на „Ростов“, а след Нова година да смени позицията си и да стане старши треньор. Белоус заяви, че той и българинът са намерили много допирни точки във визията им за футбола. Съществуват редица проекти, които двете страни могат да реализират заедно. „ Присъствието на този човек - легендата на световния футбол- е едно значително събитие за региона на Ростов. По време на тренировъчния лагер в Австрия ние намерихме много общи идеи със Стоичков. Има редица проекти, които искаме да реализираме заедно. Всичко останало ще научите в следващите няколко дни”, загадъчно коментира Белоус.
Той обяви, че Стоичков ще наблюдава и първия състав на „Динамо“ (Москва) в мач от руската Висша лига, както и среща на втория отбор. Според осведомени по време на първоначалните преговори Стоичков е ползвал като коз Йохан Кройф. Ицо хвърлил на масата секретните схеми на холандеца за тренировки и възстановяване. Братушките ахнали. Според Стоичков това било тайното завещание на легендарния №14. Единици от играчите, които е тренирал Кройф, разполагали с тайната. "По тази схема работи и Гуардиола, който е от избраните", обявил носителят на „Златната топка“ за 1994 година. Все още обаче не е ясно дали част от този проект ще бъде привличането на Дарко Тасевски от „Левски“. Малка е вероятността Стоичков да стане старши треньор на тима още от сега, защото преди два дена „Ростов“ бе поет от бившия наставник на „Черноморец“ (Новоросийск) и украинския „Закарпатия“ Игор Гамула.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване