07/23/11 00:17
(http://e-vestnik.bg/)

Сагата на Мария Шрайвър и Арнолд Шварценегер

Мария целува Арни в деня, в който печели изборите за губернатор. Снимка: ЕПА/БТА

На 1 юли 2011 г. Мария Шрайвър официално поиска развод, позовавайки се на „непреодолими различия“ със съпруга си, губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер. Документите бяха внесени във Върховният съд в Лос Анжелис от адвокатката й Лора Уейзър, съобщи Таймс.

Двамата са женени от 25 години, но обявиха раздялата си през май, след като “Терминаторът” призна, че преди десет години е станал баща на детето на дългогодишна служителка в семейното имение. Документите по развода запазват поравно между 63-годишния Шварценегер и 55-годишната Шрайвър съвместното физическo и юридическo попечителството върху децата.

Недвижимата собственост ще се разглежда отделно, включително и различни бижута и лични вещи, приходите, натрупани от Шрайвър след раздялата им, както и други отделни активи, които не са определени. Шрайвър се премести от семейното имение по-рано тази година след като научи за извънбрачното дете на Арни, пише The Times.

Майката на “малкото терминаторче”, работилa за семейството в продължение на 20 години, се пенсионира през януари. Тя живее в Бейкърсфийлд, Калифорния, заедно с момчето. „След като напуснах офиса на губернатор, казах на жена ми за това събитие, което e настъпилo преди повече от десетилетие“, каза 63-годишният Шварценегер в изявление, в което обяви, че той е баща на момчето. „Разбирам чувството на гняв и разочарование сред приятелите и семейството ми. Няма извинения и поемам пълна отговорност за болката, която съм причинил. Аз се извиних на Мария, децата ми и семейството ми. Аз наистина съжалявам.“

Шварценегер и Мария Шрайвър. Снимка: ЕПА/БТА

„Продължаваме да се грижим за децата си заедно. Те са светлината и центърът на живота и на двама ни“, завършват съвместно изявление по-рано Мария и Арнолд. „Смятаме, че това е нещо лично, затова нито ние, нито никой от нашите приятели или семейство ще коментира повече по въпроса. Молим за съчувствието и уважението на медиите и обществото“.

Златната двойка на Калифорния

Tой – австрийски бодибилдър, превърнал се в американска кинозвезда, тя – блестящ представител на клана Кенеди. Двамата са преживели много заедно – преждевременната смърт на много членове на семейство Кенеди, сърдечната операция на Шварценегер за подмяна на нефункционираща аортна клапа, смъртта на майка му, смъртта на майката на Мария, постоянното внимание на таблоиди и папараци и естествените разногласия при две силни кариери. Мария все още преживява смъртта на баща си – основателя на Корпуса на мира Сарджънт Шрайвър, който се предаде след дългогодишната битка с болестта на Алцхаймер.

Шварценегер и Мария Шрайвър като млада двойка, преди да сключат брак. Снимка: ЕПА/БТА

Според повечето източници, двамата се влюбили от пръв поглед. След като водещият в NBC Том Брокау ги „сватосва“ по време на благотворителен тенис-турнир през 1977 г., те стават неразделни. Девет години по-късно двамата вдигат пищна звездна сватба в Хаяниспорт. При всички положения, Мария е действала много активно, подпомагайки Арнолд да пробие в Холивуд – тя непрестанно му дава съвети и преглежда сценариите му. С течение на времето тя се превръща в незаменим негов политически съветник, а фактът, че тя е либерален демократ, а той – умерен републиканец, от години се приемаше добре в Калифорния.

Шварценегер избира политическата кариера противно на нейното желание. Когато обявява кандидатурата си за губернатор в предаването The Tonight Show – без да предупреди Мария какво възнамерява да направи, той знае, че Шрайвър и четирите им деца са против – най-вече заради трагичната история на семейство Кенеди в политиката.

„Втората жена“ на Арни проговори

Любовницата на Арнолд Шварценегер, която стана ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване