07/24/11 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Бингам е изненадващият шампион на Australian Open

Заемащият 15-ото място в световната ранглиста Стюърт Бингам спечели първия в кариерата си ранкинг трофей, след като постигна великолепен обрат срещу настоящия номер едно в света Марк Уилямс от 5:8 до 9:8 фрейма във финала на Откритото първенство на Австралия по снукър. Англичанинът започна участието си в турнира от квалификациите и въпреки че беше смятан за абсолютен аутсайдер, триумфира с титлата, която е първа за него в професионалния тур.
Първата сесия на финала беше напълно равностойна и завърши при резултат 4:4. След паузата Марк Уилямс поведе първо със 7:4, а след това и с 8:5 и само една партия го делеше от спечелването на трофея. В този момент обаче започна възходът на Бингам, който след феноменален плант и два брейка, съответно с 69 и 76 точки, изравни резултата. В решаващата партия Бингам беше безапелационен и триумфира. Успехът осигури на шампиона чек в размер на 60 000 австралийски долара и 5000 точки за световната ранглиста.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване