07/24/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Люис Хамилтън триумфира в Гран при на Германия

Пилотът на „Макларън – Мерцедес“ Люис Хамилтън триумфира в Гран при на Германия – 10-и кръг от шампионата на Формула 1. Великобританецът стартира от втора стартова позиция, но до края на надпреварата успя да изпревари пилота на „Ред Бул – Рено“ Марк Уебър, който тръгна първи на пистата „Нюрбургринг“ в Германия. Победата е втора през този сезон за Люис Хамилтън и благодарение на нея той вече заема четвърто място в генералното класиране при пилотите. На втора позиция в Гран при на Германия финишира Фернандо Алонсо с „Ферари“, а трети остана Марк Уебър с „Ред Бул – Рено“. Лидерът в шампионата Себастиан Фетел остана на една позиция под почетната стълбичка.
Надпреварата на пистата „Нюрбургринг“ започна много добре за Марк Уебър, който в първите 20 обиколки беше абсолютен водач на колоната. Плътно зад него се движеше Люис Хамилтън, а стартиралият от трета позиция съотборник на Уебър Себастиан Фетел позволи на Фернандо Алонсо да го изпревари и да заеме третото място. В средата на състезанието Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо нанесоха своя удар и оглавиха първите две места, изпреварвайки лидера Марк Уебър. От този момент до края на последната обиколка в Германия тримата пилоти бяха в непрестанна борба за първото място. Страхотното представяне на Люис Хамилтън обаче му осигури втора победа в шампионата на Формула 1.
Провал пред родна публика претърпя местната звезда Себастиан Фетел. Световният шампион имаше проблеми със спирачките на своя „Ред Бул - Рено“ и благодарение на бързата работа на механиците в бокса в последната обиколка, успя да се класира на четвърто място, като изпревари в питлейна Фелипе Маса с „Ферари“. По този начин Себастиан Фетел остана извън челната тройка за първи път през сезона.
След края на надпреварата победителят Люис Хамилтън заяви, че е изключително радостен от своя успех и благодарение на него си е върнал увереността в собствените сили. „Получи се едно страхотно състезание. Радвам се, че успях да спечеля именно тук. Победих шампиона на неговата писта и това ме прави много горд. След този успех вече вярвам, че в шампионата може да се случи абсолютно всичко“, заяви пилотът на „Макларън – Мерцедес“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване