07/25/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Отново отложиха делото срещу кмета на Ямбол Георги Славов

Ямболският окръжен съд отложи за пореден път вчера делото срещу кмета на Ямбол Георги Славов. Очакваше се днес процесът да приключи, но защитата на Славов показа болничен лист, според който подсъдимият не може да се яви заради здравословни проблеми.
Председателят на тричленния съдебен състав съдия Георги Карабаджаков насрочи следващото заседание за 29 септември. Прокуратурата обвинява Георги Славов в превишаване на правата при възлагане и изпълнение на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на улиците “Граф Игнатиев” и “Владимир Заимов” в Ямбол. Щетата, която е нанесъл кметът, според обвинителния акт на прокуратурата, е за над 2 милиона лева.
Делото се гледа за втори път от Окръжния съд. Миналата година кметът получи присъда от 5 години затвор. При обжалването Апелативният съд в Бургас отмени присъдата и върна делото за повторно разглеждане.
Последното засега редовно заседание по делото, което се проведе на 1 юли, протече рекордно дълго, като вещите лица даваха показания над 18 часа. Така заседанието приключи в 4 сутринта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване