07/25/11 05:50
(http://radiomilena.com/)

ЦИК започва да приема документи за участие на партиите в изборите за местна власт

Централната избирателна комисия (ЦИК) започн днес да приема документи за участие на партиите в изборите за местна власт. Документи ще се приемат всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа. Крайният срок е 17.00 часа на 8 август, информира Агенция Фокус. В ЦИК първо ще се регистрират партии и след това на базата на тяхната регистрация се формират коалиции. Крайният срок за документи за участие в коалиции е 18 август, а за промени в състава на коалиции е 28 август, обясни Негенцова.
Заявления за регистрация се подписват от лицата, представляващи партията, според актуалната съдебната регистрация. Заявлението може да подписано и от упълномощено лице. Необходимо е партията да представи подписка от не по-малко от 7000 избиратели, които я подкрепят. ЦИК проверява дали в подписката са записани трите имена, ЕГН и саморъчен подпис на участниците в нея. След като проверката стигне до 7000 редовни участници в подписката, тя се прекратява.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов пристигна първи пред сградата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за подаването на документи за регистрация за участие в изборите за местна власт, предаде Агенция „Фокус“. Преди да влезе в сградата на площад „Александър I”, Цветанов разговаря с активистите на партията, които бяха на пост пред сградата, за да пазят ред на ГЕРБ първа да подаде документи. Заедно с Цветан Цветанов са Искра Фидосова и Цветомир Паунов от щаба на партията. Още вчера от ГЕРБ обявиха, че ще внесат 22 000 подписа на български граждани.
Още пет партии чакат за подаване на документи след ГЕРБ – Български демократичен форум, Обединена социалдемокрация, Съюз за Пловдив, ВМРО – НИЕ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски”.
Събитието протича при засилен медиен интерес.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване