07/26/11 10:19
(http://radiomilena.com/)

Семейство благодари за спасеното си бебе

Признателно семейство благодари на Бургаската болница за това, че са спасили живота на бебето им, родено преждевременно в началото на 8-мия месец от бременността.
„Синът ни Теодор се роди в 32-та гестационна седмица, като преди това ние така и не бяхме взели решение къде точно искаме да се случи. Теодор сам избра да се роди в поверената на д-р Георги Матев болница, за което в последствие ние изключително много се радваме”, пишат Антоанета и Веселин Фучеджиеви в благодарственото си писмо към болницата.
Раждането става преждевременно, малкият Теодор се появява на бял свят с тегло едва 1 840гр. и с дихателна недостатъчност. Бебето прекарва 36 дни в Отделението по „неонатология” под грижите на д-р Слава Коларова – началник на отделението. Шест дни той е апаратна вентилация. Бебета в подобно състояние оцеляват изключително рядко.
Родителите изказват благодарност на цялото отделение защото синът им вече си е вкъщи. Теодор е изписан на 1 юли с тегло 2 100 гр. и  в добро състояние.
Благодарностите са отправени и към д-р Стилияна Томова, д-р Маргарита Димитрова, д-р Живелинка Стоева, д-р Ева Янева, д-р Ирина Апостолова, старша акушерка Добринка Демечева, както и д-р Мирослава Парушева – акушер –гинеколог. „Благодарение на техните грижи сега можем да гушкаме Теодор и да му се радваме у дома”, пишат родителите.
От началото на година в Бургаската болница са изплакали 1200 бебета, като само днес,  26 юли  на бял свят са се появили 8 новородени.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване