07/26/11 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Телевизия "Алма матер" навърши 3 години

Националната университетска телевизия „Алма матер” празнува третия си рожден ден. Събитието ще бъде отбелязано с купон в Ботаническата градина на Софийския университет, на който ще бъдат представени и актуалните продукции на студентската медия – сатиричното „Ку-Ку Презареждане”, което стартира отново излъчване по bTV Action от 6 август, „Ателие” – студентска работилница за изкуство и култура - и „Проактивно”, свързано с проблемите в науката и образованието.
Присъстващите ще имат възможността да участват във фотографския конкурс за най-оригинална снимка от събитието и да спечелят атрактивна награда. За доброто настроение на гостите ще се погрижат джаз формацията „Плюс-минус” и нашумелият бард с китара Димитър Таралежков.
Темите, които студентският екип на „Ку-Ку Презареждане” ще предложи на зрителите на bTV Action през август, са повече от разнообразни – защо всеки първи млад българин иска да е известен, как така двайсет години преход не е време, а диагноза, и  каква е причината Париж да е толкова привлекателен за младежите от цял свят. Четвъртият път под шапката на “Ку-Ку Презареждане” ще се включи и другото предаване на „Алма матер” тв – „Ателие” - което ще покаже как група наши студенти осмислят делника на няколко млади творци отново във френската столица.
Сценаристите на „Ку-Ку Презареждане” обещават, че ще говорят без задръжки и без тен - морето така или иначе ще почака. Докато утвърдените телевизионни лица отмарят с бронзови тела на Златни пясъци, студентският екип на предаването ще стои на сянка в студиата и монтажните, за да спечели трудното доверие на зрителя, който няма да е пред телевизора, а на плажа. Студентите обаче твърдят, че не се плашат от нисък рейтинг и ниски доходи, не се стряскат от националния ефир и националната сигурност. Няма забранени теми дори когато къпането е забранено.
„Алма матер” тв започна излъчването на своите програми през лятото на 2008 г. в ефира на Българската национална телевизия. Университетската медия постави началото и на Европейската студентска телевизионна мрежа, като първият проект от нея беше осъществен заедно с висшите журналистически училища в Париж и Лил – бяха заснети четири мултикултурни предавания под надслов „Какво е да си млад в България/Франция”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване