07/27/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Ахмед Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори

Управлението на ГЕРБ е пълен провал и ако загуби президентския вот, а това е почти сигурно, ще има предсрочни парламентарни избори. Това заяви, след като излезе от залата на Народното събрание след гласуването на вота на недоверие във вторник, лидерът на ДПС Ахмед Доган. Според него, когато несъгласните в парламента минат 90 депутати, тогава на управлението му се вижда краят. Лидерът на ДПС обеща, че със сигурност ще има пореден вот на недоверие срещу управлението на ГЕРБ, но за цялостната му политика.
„От гледна точка на българските традиции всеки вот на недоверие е един тест, много сериозен изпит за управляващите“, коментира Ахмед Доган. Според Доган управляващите са използвали темата за сигурността като свой основен аргумент, за да дойдат на власт. „Знакът, който даваме ние, заставайки зад този вот на недоверие, е, че нещата са много сериозни. Държавата продължава да потъва във всяко отношение и най-вече в икономическо - уточни лидерът на ДПС. - Време е цялото гражданско общество да се мобилизира, за да сложи точка на този процес“, беше категоричен той. Ахмед Доган заяви, че ресурсът, който са имали управляващите, е изчерпан и българският народ не е толкова глупав, за да продължи подкрепата на едно такова управление.
Доган беше категоричен, че ще се опитат да ограничат зоната на влияние на ГЕРБ във всички институции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване