07/28/11 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Дадохме 1,8 млн. лева на БНТ за първенството

Националната телевизия ще бъде финансирана с 1,8 млн. лв. от правителството, за да излъчва родното футболно първенство. Това заяви лично премиерът Бойко Борисов вчера при посещението си на „Арена Армеец“ „Подписахме договор да се отпуснат 1 800 000 лева на Българската национална телевизия, за да излъчва първенството”, обяви Борисов.
„В условията на финансова криза ние инвестираме в такова съоръжение като „Арена Армеец“, което не само се изплаща, но и носи слава. По отношение на парите, днес договорихме да се отпуснат 1,8 млн. лева, за да се излъчва българското първенство по БНТ. Съвсем скоро в тази зала ще дойдат и най-добрите баскетболисти на Балканите за бенефис, за който повече сега няма да ви кажа”, каза още Бойко Борисов.
На заседанието на Изпълкома вчера, което завърши сред редакционното приключване на броя, трябваше официално да стане ясно, къде, по кои телевизии ще се излъчва новото футболно първенство, което започва на 6 август . Според шефа на S.V.-RSA Валентин Михов има оферти от две телевизии, като според запознати става дума за БНТ и ТВ 7.
Голямото футболно събитие у нас през предстоящия уикенд е финалът за Супуркупата между шампиона „Литекс“ и носителя на Купата на страната ЦСКА. Сблъсъкът на „армейците“ срещу ловчанлии е на стадион „Лазур“, в събота от 21,00 часа и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Изпълкомът на БФС пък реши вчера да не позволи на ЦСКА да картотекира новите си попълнения. Основната причината за това са дълговете на "армейците" към тима “Сливен”, за които Йордан Лечков алармира преди дни.
Решението не важи за мача за Суперкупата срещу „Литекс“ в събота, тъй като този двубой се води към сезон 2010/2011, а не към новия. „Червените“ няма да може да разчитат и на един от най-добрите си защитници Иван Бандаловски. Националът все още се възстановява от травмата, заради която пропусна голяма част от подготовката по време на лагера в Холандия. Мениджърът на „червените“ ще включи в разширения състав 23-ма футболисти, а в деня на двубоя ще редуцира групата до 18. ЦСКА заминава днес за Бургас, като официалната пресконференция е от 19,40 часа на стадион "Лазур". След това "армейците" ще проведат тренировка, която ще бъде открита за представителите на медиите 15 минути след началото.
Шампионът „Литекс“ също се готви за предстоящия мач. Новината от лагера на „оранжевите“, след като успя да продаде Джамал Берберович на германския „Дуисбург“, вчера пласира и френския си защитник Александър Барт. Бранителят се завръща в родината си и ще играе във втородивизионния „Булон-сюр-Мер“. 26-годишният играч бе хванат от наставника на ловчанлии Любослав Пенев пиян в началото на подготовката и бе отстранен от отбора. Договорът на Барт ще бъде за три години, а „Литекс“ трябва да получи около 150 000 евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване