07/28/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Какъв ти туризъм без онлайн резервации?

Българският туризъм разчита основно на чужденците, които посещават страната. Най-големите пазари за България са Русия, Германия и Украйна, сочи статистика на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Очакванията са ръстът през летния сезон да е около 10-12 на сто спрямо миналата година, като според бранша трагичните инциденти напоследък няма да се отразят сериозно на икономическите резултати за тази година. От хотелиерските организации сочат друг проблем пред развитието на туризма. Това е почти нулевата възможност да се резервират и плащат онлайн туристически услуги. Според последните данни около 5% от хотелите предлагат тези услуги. Освен това около над 10 % от хотелите с 3 звезди не вдигат при първо позвъняване на телефоните на рецепцията. И така пред чуждестранните туристи се изправя поредното препятствие, ако са решили да дойдат в страната на екскурзия. След като видят проблемите с качеството на предлаганата услуга, но все пак решат да дойдат на посещение, се изправят пред поредната спънка.
Как да си запазим стая и билет за някакъв транспорт, при положение че по интернет не може? Отговор: Няма как! Не само защото няма тази опция, но и защото не знаем езика, а и защото никой не ни вдига телефона. Губи хотелът, а ако туристът си избере не друг хотел, а друга държава, ще загуби и целият бранш. За да не се стига дотам, хотелиерите трябва да помислят не само за печалбата в кратки срокове, а как да подобряват качеството на предлаганите услуги, за да жънат печалби много по-дълго време.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване