07/31/11 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Калфин търси подкрепа след първия тур

Основните разговори за подкрепа към мен ще бъдат евентуално след първия тур. Това заяви вчера пред БНР кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин. Според него основните кандидати много ясно заявяват принципната си позиция срещу това, което се случва в последните две години в държавата - срещу агресията, конфронтацията, неглижирането на проблемите.
„На практика аз съм кандидат, подкрепен от основните партии в левицата. Ще търся още по-широка подкрепа и мисля, че всички останали разговори ще бъдат оставени за по-нататък“, беше категоричен той. Калфин заяви, че съборът на социалистите в събота на Бузлуджа го е заредил с позитивна енергия.
„Всички тези 50 хиляди души, които бяха на Бузлуджа, бяха изключително емоционални, това е събитие с много силен политически заряд“, каза той.
Лидерът на социалистите Сергей Станишев обяви на събора, че БСП я очакват най-тежките избори. Според него срещу кандидатите на левицата за президент и за кметове ще бъдат хвърлени милиони левове.
„Битката на кандидатите на БСП на тези избори не е за власт, не е за постове и за пари, тя е за бъдещето на България“, каза лидерът на левицата. Станишев призова членовете и симпатизантите да окуражат кандидатите и да ги подкрепят на изборите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване