07/31/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

"Лукойл авиейшън" да доставя керосин от пазара

Заради затварянето на „Лукойл Нефтохим Бургас“ може да има проблем с доставките на керосин за самолетите и затова усилията ни са насочени към снабдяването на летищата. Това каза вчера пред БНР министърът на икономиката Трайчо Трайков. По думите му основният ангажимент за доставките на керосин е на „Лукойл авиейшън“ и компанията трябва да организира доставките от други места. За да няма проблеми със зареждането на самолетите, горива са пренасочени от Пловдив към летищата във Варна и Бургас. Държавата ще поиска да се свика и заседание на надзорния съвет на рафинерията.
До момента няма самолет, на който да е било отказано зареждане с гориво, заяви и председателят на Асоциацията на българските авиокомпании Светослав Станулов. Според него освободените от резерва 1 800 т керосин ще стигнат за 4-5 дни. Трябва да се помисли за в бъдеще да има алтернативни доставки, добави той. От „Лукойл“ са изпратили писмо, че спират доставките на гориво и за БДЖ, информира bTV. Железниците дължат на компанията над 2,5 млн. лв. за дизел.
Министърът добави, че днес изтича срокът за оттегляне на иска на руската страна за строителството на АЕЦ „Белене“. Ако това не стане България, ще заведе контраиск срещу „Атомстройекспорт“.
ГЕРБ има готовност да прекъсне ваканцията на депутатите и да свика извънредно заседание на парламента, ако се задълбочи кризата с горивата, заяви зам.- председателят на парламентарната група Валентин Николов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване