08/01/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

30 хил. гърци с влогове в чужбина - под данъчна лупа

Под лупа ще бъдат поставени първите 30 хил. гърци с банкови влогове в чужбина, след като те са били идентифицирани за недекларирани доходи от финансовото министерство, съобщава в. „Имерисия“, цитиран от БТА. Срещу тях ще бъдат предприети мерки и ще бъдат поискани от банките данни за влоговете им. Но това може да стане възможно едва след като бъде гласувана разпоредба в законопроекта за премахване на банковата тайна, уточнява изданието.
Нашата цел не са тези, които са изнесли парите си в чужбина, но са ги декларирали в данъчните служби, а деклариралите годишни доходи от 10 хил. евро, за които излиза, че имат влогове от 100 хил. евро, казал представител на финансовото министерство. По думите му проверките ще започнат от данъкоплатците, изнесли в чужбина най-много пари, без да са декларирали произхода им. Финансовото ведомство обмисля влоговете им да бъдат облагани с данък от 10% до 15 %. Предполага се, че за последните две години гърци са изнесли милиарди в чужди банки. Само в швейцарски банки гръцките влогове възлизали на 40 млрд. долара. Досега властите са открили 72 хил. банкови сметки на гърци в 42 страни по света.
По данни на Гръцката централна банка в края на 2009 г. депозитите в гръцките банки са възлизали на 237 341 млрд. евро, а в края на май тази година те са се свили до 191 814 млрд. евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване