08/02/11 15:09
(http://www.klassa.bg/)

Ефектът от отпуската трае само 2 седмици

Благодатният ефект от отпуската за здравето и доброто разположение на духа избледняват до две седмици, след като се приберем вкъщи, твърдят психолози, цитирани от "Дейли телеграф".
Според изследователи от Университета „Радбойд“ в Холандия хората се връщат на работа след почивка по-щастливи, по-здрави, с повече енергия и по-способни да разрешават проблемите на бюрото си. Но доброто ваканционно настроение започва да избледнява още на първата седмица на работното място дори преди човек да е изгубил тена си. След две седмици хората са точно толкова изморени, колкото и преди да заминат във ваканция.
Но това не означава, че трябва да се откажем от отпуските като нещо прекалено скъпо и времегубещо. Учените предлагат друго решение, което едва ли ще се понрави на работодателите - а именно да си взимаме почивки по-често."Ваканциите дават на хората възможност да бъдат със семейството си, партньора си и приятелите. Това ни помага да "презаредим батериите", да останем продуктивни и да се представяме по-добре на работното си място", заяви Джесика де Блоом от Университета „Радбойд“. "Фактът, че ефектът от почивката е краткотраен, означава само, че трябва да излизаме в отпуска по-често, за да поддържаме добро здраве", добавя психоложката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване