08/03/11 13:14
(http://radiomilena.com/)

Джеймс Уорлик на посещение в Бургас

Областният управител на област Бургас Константин Гребенаров и посланикът на Съединените Американски Щати Н.пр. Джеймс Уорлик обсъдиха възможностите за инвестиране на територията на област Бургас, както и важните проекти засягащи развитието, сигурността и икономиката на региона.

Гребенаров запозна дипломата с проекта за модернизиране на контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, който покрива изискванията за сигурност в Шенгенското пространство. По време на посещението си посланикът ще се запознае на място с направените подобрения на граничния пункт, част от които се случват с финансовата подкрепа на американската държава.

Джеймс Уорлик прояви интерес и към мерките, които предприема България срещу появата на болестта шап. Гребенаров, в качеството си на ръководител на процедурата по изграждане на ветеринаро-медицинско съоръжение по границата с Република Турция съобщи, че пети август е крайният срок , в който се приемат проекти от фирми за изграждане на съоръжението. Двамата коментираха и големите инфраструктурни проекти случващи се на територията на областта, а в края на срещата Гребенаров изпрати госта си с бутилка българско вино и книга разказваща историята на Бургас във фотоси.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов прие днес в кабинета си посланика на САЩ у нас Н. Пр. Джеймс Уорлик. Дипломатът е на официално посещение в града и региона.

 

Гостът прояви интерес към състоянието на чуждестранните инвестиции в Бургас, както и към по-важните проекти, по които Общината работи към момента.

 

Николов запозна американския посланик с основните сфери, към които са насочени чуждестранните инвестиции в община Бургас през последните години – зелена енергия, фотоволтаични системи, енергийна ефективност. Той отбеляза видимо по-големия интерес от страна на чуждите фирми през последните няколко години. Кметът  постави акцент върху развитието на транспортните и логистични възможности на бургаския регион с предстоящите модернизации на Пристанището, Летище Бургас, ЖП транспорта, началото на рехабилитацията на Ришкия проход и завършването на автомагистрала «Тракия». Николов представи пред посланика и проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас, който е най-големият и важен европейски проект за града, стартирал през тази година.

 

Уорлик прояви интерес и към културния живот на града и заяви  желание много скоро да посети Бургас отново, но този път с идеята да се запознае по-отблизо с фестивалите и културните събития тук.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване