08/03/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Корфу гори, обявено е бедствено положение

Гръцки пожарникари продължиха вчера да се борят с горските пожари, бушуващи втори ден на курортния остров Корфу и разпалвани допълнително от силните ветрове, достигащи скорост от 50 км/ч, съобщи АП.
Шест противопожарни самолета, два хеликоптера, 29 противопожарни автомобила и над 100 пожарникари се опитваха да овладеят най-малко 25 пожара, избухнали на острова във вторник. Кметът на град Корфу Янис Трепеклис каза пред АНА-МПА, че селата в района са застрашени от пламъците. Огънят е на едва 10 км от града. Според официални източници, цитирани от АП, стихията не представлява непосредствена заплаха за жилищните райони и курортите на острова.
Двама българи - мъж и жена - загинаха при тежка катастрофа на Корфу вчера сутринта, а други двама са ранени, съобщи bTV. Автомобилът, в който пътували две семейства, се ударил в туристически автобус. Загинали са шофьорът на автомобила и седящата до него жена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване