08/03/11 17:14
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" хвърля петима от новите срещу "Спартак"

Пет от всичките осем попълнения на „Левски“ почти сигурно ще започнат срещата със „Спартак" (Търнава) като титуляри в среща реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е тази вечер, от 20, 30 часа на стадион "Антон Малатински". Както е известно, „Левски“ има преднина от един гол след инфарктния успех с 2:1 на стадион „Георги Аспарухов” преди седмица.
Треньорът Георги Иванов-Гонзо има проблеми със състава, тъй като капитанът Христо Йовов чувства болки в ребрата от първата среща и ще започне мача от пейката. На негово място се очаква да играе Симеон Райков, който асистира за победния гол на Шюрд Арш в първия сблъсък на "Герена". Именно холандската "деветка" ще води атаката срещу „Спартак“, а Иван Цветков ще бъде върнат по-назад, като в този случай Дарко Тасевски ще започне мача от резервната скамейка. Освен тях тримата още централният защитник Ларс Рисп и левият бек Орлин Старокин ще са титуляри, докато след почивката се очаква и перлата в синята селекция за това лято Тони Калво да дебютира за клуба.
Интересното е, че има вариант и всичките осем нови попълнения на столичани да запишат участие на стадион „Антон Малатински”. Александър Башлиев се представя много добре в тренировките и при положение, че Дъстли Мюлдер не се възстанови от стомашния вирус, който го мъчи, ще дебютира за „Левски“ в официален мач. Тодор Христов пък се очаква да е първа алтернатива на Райков. Младокът едва ли ще може да играе на пълни обороти през всичките 90 минути, тъй като Гонзо ще иска от него да помага много на Старокин и също така да бъде активен в атака, където е неговата сила. Владимир Гаджев страдаше от лека мускулна травма, а Сержиньо Грийн получи неприятен удар в коляното, но те двамата не взеха пълноценно участие в само две тренировки на вицешампионите.
„Левски" замина вчера за Търнава единствено с мисълта за продължаване към плейофите на Лига Европа. Това е оптимистичното мнение на старши треньора на отбора Георги Иванов. "Левски" отива в Търнава, за да продължи в следващия кръг. Всички в групата са здрави и са готови за игра. Футболистите са подготвени за този мач и знаят какво да очакват от съперника. Нашата единствена цел е да продължим напред в турнира", заяви Иванов на летище "София".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване