08/03/11 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Обама празнува 50-ия си рожден ден, събирайки пари за нов мандат

Президентът на САЩ Барак Обама чества авансово вчера 50-ия си рожден ден (4 август) с парти, на което се очакваше да бъдат събрани средства за предстоящата му предизборна кампания. Това става само ден след крайния срок за решаването на въпроса за тавана на американския дълг и в деня, в който САЩ рискуваха да обявят дефолт, отбеляза "Дейли мейл". Предвидено бе партито да се проведе в балната зала "Арагон", чийто наем е близо 40 000 долара. Очакваше се на живо да пеят джаз изпълнителите Хърби Хенкок и Дженифър Хъдсън. Присъстващите трябваше да платят билети между 50 и 35 800 долара на човек, като парите ще бъдат разпределени за предизборната кампания на Обама.
На 45-ия рожден ден на Джон Кенеди през 1962 г. шармантната Мерилин Монро изпя вариант на песента Happy Birthday по такъв страстен и сексапилен начин, облечена в прилепнала рокля с гол гръб, че представянето й "наля огън" към слуховете, че Монро има връзка с американския главнокомандващ, припомня "Дейли телеграф". В залата тогава присъстваха близо 15 000 души, сред които обаче не беше госпожа Кенеди.
На 50-ия рожден ден на Бил Клинтън през 1996 г. в Radio City Music Hall в Ню Йорк бяха събрани 10 милиона долара за Демократическата партия. Тортата бе толкова огромна, че президентът имаше нужда от помощта на дъщеря си Челси за духането на свещичките. Вероятно обаче партито по случай рождения ден на Франклин Рузвелт през 1943 г. държи първенството по пищност. На него са били поканени 52 танцьорки, носещи електрически свещички, които са се подредили като тортаь преди да изпеят Happy Birthday to You. По случай рождения ден на Рузвелт в цялата страна са се провели общо 6000 партита.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване