08/03/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Президентските избори щели да се решат на балотаж

Президентските избори ще се решат на балотаж, тъй като никой от тестваните досега кандидати не събира достатъчна подкрепа, прогнозираха вчера от Центъра за анализи и маркетинг.
Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин и Меглена Кунева щяха да са първите трима по резултат на президентските избори, ако вотът беше сега. Това показват данните от проучване, направено от 18 до 26 юли. За Плевнелиев биха гласували 18.7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Калфин - 12.4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева - 12.1 на сто.
В случай че Плевнелиев се яви на балотаж срещу Калфин, сегашният министър на регионалното развитие би спечелил с 30.4 на сто срещу 16.2 на сто. Ако противник на Плевнелиев на втори тур е Кунева, то кандидатът на ГЕРБ би спечелил, но с по-малка преднина - с 27.3 на сто срещу 22.9 на сто.
Румен Христов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са следващите трима според изследването и имат близки резултати - съответно 2.7 на сто, 2.3 процента и 1.65 на сто.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване