08/03/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев е най-питаният министър в парламента

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е и остава рекордьор по брой отговори на депутатски въпроси и питания - 241, през двете години от работата на 41-вото Народно събрание.
Само за последната сесия на парламента от 2 май до 29 юли Плевнелиев е отговорил на 35 въпроса. На второ място в тази своеобразна класация е министърът на земеделието Мирослав Найденов, който е заставал 213 пъти зад трибуната, 23 от тях – през отминалата сесия. Закономерно на много питания в дните за парламентарен контрол са отговаряли и двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов. Финансистът Дянков - 187 пъти (25 през последната сесия), а вътрешният министър Цветанов – 167 пъти (28 през последната сесия).
Министър-председателят Бойко Борисов е отговорил на 14 въпроса и питания през отминалата сесия, а от началото на 41-вото Народно събрание – общо на 49 въпроса и 45 питания.
От началото на мандата депутатите от ПГ на ПП ГЕРБ са отправили 98
въпроса и 27 питания. Най-активни са били от левицата – 948 въпроса и 189 питания; както и от Синята коалиция – 494 въпроса и 37 питания. Независимите народни представители са задали на изпълнителната власт 74 въпроса и 54 питания.
Междувременно от вчерашното заседание на Министерския съвет стана ясно, че общо 68 проекта на закони са включени в законодателната програма на правителството за втората половина на 2011 г. От тях 18 са проектите на нови закони, а останалите – за изменение и допълнение на съществуващи.
През септември министърът на финансите ще внесе за разглеждане законопроект за държавния бюджет за 2012 г., както и предложения за изменения в данъчните закони. Предстои да бъдат разгледани три нови закона в сферата на образованието – за предучилищното и училищното образование, за науката и висшето образование, за младежта, както и проект за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване