08/04/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Пехливанов обвърза такса смет с тока и водата

Размерът на такса смет да бъде обвързан с потреблението на вода и ток. Това предложи вчера Николай Пехливанов, номиниран от „Атака“ за кмет на София. Пехливанов е категоричен, че такса смет трябва да е заплащане за услуга, а не вид данък. Кандитат-кметът допълни, че на жител на София се падат по 92 лева годишно разходи за почистване на града. В Пловдив сумата е 63 лева, а в Бургас – 72 лева.
Само от разходите за чистота могат да се спестят около 450 млн. лева, особено ако се създаде общинска фирма за сметосъбиране, уверен е Николай Пехливанов. Друго негово предложение е да се изградят специализирани "джобове" за уличните контейнери и кофи за боклук, за да не пречат на автомобилите.
Кандидатът на „Атака“ за кмет на столицата посочи, че разходите за чистота и управление на отпадъците са 23 % от общия бюджет на София и в никакъв случай не отговарят на реалностите, а получаваната от гражданите услуга е с много ниско качество.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване