08/07/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Емил Караниколов: Продължаваме процедурата за "Булгартабак" и с един инвеститор

Въпреки че остана само един кандидат, процедурата за „Булгартабак “ продължава, обяви вчера по БНР шефът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Мнението на консултанта по сделката е, че инвеститорът, който е останал, е изключително сериозен и може да се очаква сериозна оферта за тютюневия холдинг. Поискахме среща с инвеститора във вторник и там бе казано ясно, че въпреки че агенцията продължава процедурата, това не означава, че договор ще бъде сключен. Надзорният съвет има крайната дума, уточни Караниколов. Според него държавата ще постави условия, с които да се избегне спекула при продажбата на миноритарни дялове от завод "Арсенал" и дъщерните дружества на завода "Терем".
В края на миналата седмица АПСК обяви, че ще продава 35,78% от „Арсенал“ АД с едностепенен конкурс. Според условията кандидатите трябва да са съществуващи юридически лица от оръжейния бизнес с приходи от него минимум 40 млн. лв. Консорциуми и офшорки няма да се допускат до конкурса. Срокът за подаване на обвързващи оферти е 15.00 часа на 120-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ. Критерият, по който ще се оценяват офертите, е размерът на предложената покупна цена. Тази седмица трябва да излязат обявите за продажба на миноритарни дялове от „Терем „Георги Бенковски" в Пловдив и „Терем „Генерал Владимир Заимов" в Божурище. Не искаме да продаваме миноритарни пакети, с които се спекулира, твърди Караниколов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване