08/08/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

84 партии са подали документи в ЦИК за изборите

До този момент в Централната избирателна комисия (ЦИК) са подадени 79 заявления от партии, които искат да се регистрират за участие в изборите. Това съобщи вчера говорителят на ЦИК Ралица Негенцова малко преди да приключи регистрацията.
В 17 часа вчера изтече крайният срок за подаване на документи за регистрация на партии и коалиции за изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 23 октомври 2011 г. Негенцова обясни, че по 25 от заявленията ЦИК има взети положителни решения за регистрация и нито един постановен отказ.
Има партии, на които са били дадени указания за отстраняване на нередности в подадените документи, уточни говорителят на ЦИК. Ралица Негенцова даде като пример ПП ДРОМ, в чиито документи за регистрация не е бил наличен нужният брой подписи.
ГРАО има още три дни време да провери подписите за участие. За участие в последните местни избори през 2007 година се бяха регистрирали 88 партии, припомни Негенцова.
Както е известно, през тази година местните и президентските избори са на една и съща дата. От 5 август до вчера в ЦИК заявления за участие в президентските избори са подали 7 партии и 3 инициативни комитета. Партиите, които са подали заявления, са ГЕРБ, Български демократически форум, ВМРО-БНД, СДС, ДСБ, Национален фронт за спасение на България и "Атака".
Три инициативни комитета са подали заявление за участие в изборите за президент. Те са издигнали кандидатпрезидентски двойки: Димитър Куцаров и Камелия Тодорова, Атанас Йорданов и Муса Али Хюсейн, Меглена Кунева и Любомир Христов. Само партиите, които са регистрирани в ЦИК, могат да регистрират на изборите и своите коалиции. Срокът за това е 18 август.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване