08/08/11 15:58
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА трудно победи "Локомотив" в столичното дерби

Отборът на ЦСКА победи трудно "Локомотив" с 2:1 в първото столично дерби на „А“ група. „Червените“ имаха преднина от два гола, но допуснаха спад в играта си и в края едва не изпуснаха трите точки в този двубой. Футболистите на Милен Радуканов още в 3-ата минута поведоха в резултата чрез Спас Делев. През втората част "железничарите" заиграха по-добре от своя съперник и владееха повече топката. Въпреки това в 58-ата минута „червените“ стигнаха до второ попадение след многоходова атака, реализирано от Янис Зику.
Все пак в 72-рата минута "Локомотив" успя да се върне в мача. Райс М’Боли изби топката след центриране от корнер, но тя попадна в Романов, който стреля от границата на наказателното поле. Ударът му рикошира в гърба на Коста Янев и влетя във вратата на „червените“ – 1:2. До края на мача „железничарите“ направиха два пропуска чрез
Гаров и Мешич.
След победата босът на ЦСКА Димитър Борисов хвърли светлина върху ситуацията с новото попълнение на "червените" Жуниор Мораеш. Той потвърди, че "армейците" ще подпишат договор със словенския защитник Денис Халилович, който бе на проби в тима.
"Имаше спад в играта ни в сравнение с мача с Литекс. ЦСКА винаги се бори да стане шампион, а за да сме шампиони, трябва да играем добре. Когато играеш добре, публиката се връща. Жребият за Лига Европа не е чак толкова лек - и двата пъти, в които ЦСКА се е изправял срещу „Стяуа“, е губил. Халилович ще подпише договор с ЦСКА следващата седмица. С Жуниор Мораеш имаме договор. Пуснахме до румънската федерация молба за картотека, те ни отказаха и ние се обърнахме към ФИФА. Той няма нито един друг договор, освен този с нас, и чакаме решението на ФИФА, което трябва да излезе до 10-ина дни. Няма оферта от „Стяуа“ за Мораеш", сподели пред БНТ Борисов.
В другата среща от неделя шампионът "Литекс" записа много труден успех с 2:1 срещу "Берое". Футболистите на Любослав Пенев губеха в резултата до почивката, но през втората част стигнаха до обрат с попадения на Занев и Джерманович.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване