08/09/11 15:09
(http://www.klassa.bg/)

АТП награди Джокович за номер 1 в света

Новак Джокович бе награден като номер 1 в света на специална церемония в Монреал. Лично шефът на ATP Адам Хелфант връчи ценния приз на сърбина. "За мен е голяма чест да получа този трофей, като знам какви играчи са го държали преди мен в историята," заяви Джокович, който е 25-ият номер 1 в Откритата ера на тениса. "Разбира се, че е удоволствие за мен да получа купата в Монреал. През 2007-а тук спечелих своя най-голям турнир до момента," допълни развълнуваният Ноле. В излязлата в понеделник класация Новак Джокович е с 12 860 точки пред Рафаел Надал (Испания) с 11 770 точки и Роджър Федерер (Швейцария) с 9710 точки. Джокович може да стане и първият играч в историята, който да спечели 5 титли от "Мастърс 1000" в една календарна година. До този момент той спечели надпреварите в Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Рим с победи неизменно над Рафаел Надал. Късно снощи след редакционното приключване на броя Джокович направи своя дебют на турнир като номер 1 в света. Той среща във втори кръг Николай Давиденко. Руснакът победи в първия кръг с 6:3, 6:3 Флавио Чипола. В момента има шестима активни състезатели, които са били номер 1. Никой от тях не е стартирал с титла, след като е достигнал до този пост.
Същевременно Хуан Мартин дел Потро направи впечатляващ старт на "Мастърс 1000" в Монреал. Аржентинецът разгроми с 6:4, 6:0 Ярко Ниеминен. Така във втори кръг той ще се изправи срещу друг двуметров гигант - Марин Чилич. Хърватинът надви със 7:5, 6:4 Андреас Сепи. Преди две години Дел Потро игра финал в Монреал. По пътя си той победи Рафаел Надал и Анди Родик, но загуби в спора за титлата от Анди Мъри. "Справям се добре този сезон. Спечелих вече два турнира. Победих доста играчи от Топ 10. Все позитивни неща. Вниманието ми е насочено към следващия турнир от „Големия шлем". Той ми е любимият. Ще бъда там за първи път след като спечелих през 2009-а, а това е добре за моята увереност," сподели след победата Дел Потро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване