08/09/11 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Дават 9 млн. лв. за поддържане на столичните паркове

9 милиона лева е бюджетът на Столична община за поддържане на паркове и градини в столицата, а три милиона лева е бюджетът за поддържането на междублокови пространства. Това каза на пресконференция вчера кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Според нея вече се виждат резултатите от програмите за поддържане на паркове, градини и на по-големи публични пространства. Тя обясни, че в момента се провеждат конкурси за изграждане на детски площадки в централните паркове и във всички квартали, под ръководството на районните кметове.
„Програма „Зелена София” е само допълнение към основните дейности на Столична община, която има за цел да включи активно гражданите в процесите по облагородяване”, подчерта Фандъкова. Тя обясни, че е завършена цялостната реконструкция на парк „Гео Милев”, като е започнала и тази на парк „Лебеда”.
„Текат процедури за изграждането на видеонаблюдение в 7 парка и градини, плюс Борисовата градина”, добави столичният кмет. От общината обясниха, че ще ремонтират и две обществени тоалетни – пред МБАЛ „Пирогов“ и в Южния парк.


Освободиха сметките на София

„Определението на Върховния административен съд (ВАС) от 3 август означава, че сметките на общината в банки не могат да бъдат запорирани“, каза вчера Йорданка Фандъкова. ВАС излезе с определение в полза на общината по делото със съдебния изпълнител Иван Чолаков и фирма "Ирис-БН", заради които под запор са 11 млн. лв. в банка и акциите на София в Централните хали. Спорът е за имот от 4585 кв.м в широкия център между улиците "Веслец" и "Козлодуй", които общината отчуждава през 2008 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване