08/09/11 16:10
(http://www.klassa.bg/)

Михайлов ще преговаря с Матеус за нов договор

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и Лотар Матеус ще преговарят за новия договор на германеца като национален селекционер около контролата с Беларус. Това съобщи самият бос на родната централа преди заминаването на „трикольорите“ вчера за Минск. Там нашите ще изиграят поредната си проверка в сряда от 20.00 часа, която ще бъде предавана пряко по българската версия на "Евроспорт 2". Настоящият контракт на Матеус е до края на квалификационния цикъл за европейското първенство през 2012 г. Михайлов и немската легенда вече са обсъждали евентуалното му продължаване по телефона. "Искам да разбера какви са плановете на Матеус за мачовете до края на този квалификационен цикъл, както и как вижда нещата за световното в Бразилия 2014. Как според него трябва да доиграем тези европейски квалификации с най-доброто или ще се прави отбор за предстоящия световен цикъл. Включително и искам да разбера от него причината, поради която Мартин Петров и Стилиян Петров не са тук", обясни Михайлов. Селекционерът оправда вчера отсъствието на двамата опитни играчи с желанието да изпробва нови варианти за техни заместници. "По-добре е и за двамата опитни играчи - Мартин Петров и Стилиян Петров, да не пътуват за този мач с Беларус. Първо, в същата седмица започва английската Висша лига, а пътуването до Минск е дълго и ще им коства време за почивка и възстановяване", коментира Матеус преди отпътуването за Минск. "Сега ще имаме чудесната възможност да дадем шанс на други хора. Например вратарят Стоянов ще бъде под рамката вместо Николай Михайлов, а Спас Делев ще бъде на мястото на Мартин Петров. Ще изпробваме и нова двойка централни защитници Николай Бодуров - Костадин Стоянов", заяви Матеус. "Благой Георгиев пък ще се нагърби с ролята на основен полузащитник", добави той.
Въпреки че промяната е временна, тя има и дългосрочна перспектива и според Борислав Михайлов. Той сподели, че иска изграждането на един нов национален отбор за световните квалификации към Мондиал 2014 в Бразилия.
Освен това Михайлов определи като "най-тежката група" тази на България в квалификациите за световното първенство в Бразилия. Националите ще спорят за място на финалите с Италия, Дания, Чехия, Армения и Малта. "Може би, откакто съм във футбола - и като вратар, и като ръководител, това е най-тежката група, в която попадаме. Наистина много тежки съперници и ще ни бъде трудно срещу всички. Но както каза и Матеус, във футбола всичко е възможно и ние ще се постараем", завърши Михайлов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване