08/10/11 17:38
(http://www.klassa.bg/)

Йената продължи да расте, франкът отстъпи

Йената продължи да расте, гонейки най-високите си стойности, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като Федералният резерв обеща да запази лихвените равнища на рекордно ниски нива за още две години и се провали в опита да убеди инвеститорите, че растежът на световната икономика ще се запази. Швейцарският франк отслаби позициите си, след като централната банка в страната обяви, че ще предприеме мерки да забави ръста му. Зелените пари паднаха за четвърти ден поред срещу йената. Това се случи преди планираното обръщение на Уилям Дъдли, президент на Федералната банка на Ню Йорк, относно регионалната икономика, насрочено за 12 август. Британската лира поевтиня, след като Мървин Кинг, управител на Bank of England, заяви, че „вятърът“ на растежа се засилва.
Все още се намираме в ситуация с висок риск на околната среда, която подкрепя йената, коментира Джереми Стреч, изпълнителен директор на звеното за валутен обмен в Canadian Imperial Bank of Commerce, Лондон.
Японската валута се изкачи с 0.7% до 76.42 йени за долар и поскъпна с 1.2% срещу единната валута. Тя се търгуваше при нива от 109.30 йени за евро. Швейцарската валута отстъпи с 0.1% до 1.0379 за евро, след като предишния ден достигна рекорд от 1.0075. Франкът отстъпи с 0.6% срещу зелените пари до 72.51 сантима за долар. Предишния ден той се търгуваше при рекордно равнище от 70.71 сантима. Зелените пари успяха да спечелят 0.4% до 1.4319 долара за евро, при курс от 1.4376 долара предишния ден, когато изгуби 1.4%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване