08/10/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Обвиниха бизнесмена, мамил с евтини почивки на Малдивите

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на бизнесмена Венелин Качаков, задържан за измама в големи размери чрез сайт за колективно пазаруване. Това съобщи говорителят на районната прокуратура Галина Андреева. Качаков е задържан за 72 часа. Той е разследван за крупна онлайн измама на над 220 души, сред които има видни обществени фигури, депутати, включително и служител на МВР. Деянието, за което Кочаков и още двама мъже са разследвани, е, че са събирали пари за евтини почивки на Малдивите и остров Корфу, организирани от пловдивската фирма „Еврохолидейз“.
В момента полицията издирва управителя на фирмата Георги Христов и Георги Владимиров, който се е движил с Венелин и са сключвали договорите. Качаков е и член на ГЕРБ в Пловдив. Веднага след като гръмна скандалът, структурата на ГЕРБ в пловдивския район „Северен“ предложи за изключване от партията Качаков. „Всеки носи лична отговорност за своите действия и партията не е чадър за никого“, заяви лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Според него законът е равен за всички и всеки трябва да си понесе отговорността, ако има доказана вина.
„Полицията също продължава работа по установяване на всички, които са предплатили за екскурзии и са станали жертва на измама от пловдивската фирма “Еврохолидейз“, съобщи началникът на ОДП-Пловдив старши комисар Тодор Чонов. В момента по случая работят и други областни дирекции на полицията в страната, където има измамени граждани по това дело. Те ще изпратят материалите в пловдивската прокуратура. Досега са разпитани доста пострадали, уточни Чонов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване