08/11/11 16:39
(http://www.klassa.bg/)

България загуби с 0:1 срещу Беларус след безобразна игра

Националният отбор на България по футбол загуби с 0:1 като гост на Беларус в приятелска среща, играна в Минск, като тимът на Лотар Матеус се представи на изключително слабо ниво. Беларуският тим игра много по-добре през първите 45 минути и удари и две греди, като имаше още положения пред вратата на Владислав Стоянов. България нямаше голова ситуация през първото полувреме, но извадихме късмет, че след безобразна игра получихме само един гол във вратата ни. Единственото попадение падна в 33-тата минута, след центриране от корнер. Верховцов игра с глава, Владо Стоянов отрази много добре, но топката попадна у Кисляк отдясно, той стреля от минимален ъгъл и този път Стоянов не успя да реагира и сам си вкара топката във вратата. В първите минути след почивката опитахме да поизравним играта, но не се получи и отново играчите на германския специалист Бернд Щанге контролираха играта и изпускаха положения пред българската врата. В 60-ата минута Кисляк нацели гредата с удар пред дъгата на наказателното поле. В добавеното време футболистите на Беларус треснаха греда за четвърти път след груба грешка в нашата отбрана и за късмет на Матеус и играчите му срещата с доскорошното футболно джудже завърши със загуба само с 0:1
„Много съм недоволен! Не толкова от резултата, колкото от играта, която демонстрира моя отбор”, заяви на пресконференцията след загубата от Беларус с 0:1 националният селекционер Лотар Матеус. „Ще попитам играчите ми, като се приберем в хотела, защо играха така плахо. Поздравявам отбора на Беларус за победата и мисля, че това бе един справедлив резултат. Те владееха много стабилно топката и създадоха куп положения за гол”, продължи ядосано немският специалист. „Трябва да сме безкрайно щастливи, че не ни вкараха втори, а и трети гол. На футболното поле невинаги грее слънце, понякога се появяват и облаци. Тази вечер над българския отбор се изля порой”, опита се да обясни образно как е изглеждал националният ни отбор Матеус.
„Надявам се в следващите мачове да играем по-добре от това, което показахме срещу Беларус”, завърши световният шампион от 1990 година. Селекционерът на Беларус Бернд Щанге смята, че победата на неговия отбор над България е била повече от заслужена, като дори домакините е трябвало да спечелят с 3-4 гола разлика. "Ние сме щастливи от победата в тази контролна среща. Бяхме по-добри от съперника в игрови план. Според мен всичко трябваше да завърши 3:0 или 4:0 в наша полза", заяви Щанге.
Въпреки разочароващото представяне президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че Лотар Матеус ще остане национален селекционер още две години. „Казах ви, че ще има новина, а Матеус остава селекционер за още две години. Предстои официално да подпише договор. Той ще решава кои футболисти да вика и как да работи. Решението бе взето преди мача, но няма да го променим”, каза Михайлов при завръщането на националите ни от Минск. Според него нито един от играчите в националния отбор не настръхва по време на мачовете. „Аз съм играл 102 мача за България и всеки мач съм настръхвал. Питайте ги тях защо не настръхват. Звучи много тъжно, но е така”, каза още босът на футболната централа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване