08/11/11 15:18
(http://radiomilena.com/)

Радост на брега в Поморие

В Бургас се проведе Петият международен конкурс за изкуства ,,Радост на брега“ 2011г. Той бе организиран от Министерство на образованието, младежта и науката, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, Национален дворец на културата-София, Сдружение ,,Радост на брега“, Сдружение ,,Арт фолк“ и със съдействието на общините: Бургас, Несебър и Созопол. В конкурса участваха талантливи деца от страната и чужбина/Русия, Полша, Украйна, Словакия, Турция и др. /Талантите се изявяваха в областта на литературното, музикално, изобразително, танцово и сценично изкуство.

В раздела ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО – Проза – в трета възрастова група /от 12до15год. възраст /ученичката МАРИЯ  ЙОВАНОВА ГЮРКОВА от Vв кл. в СОУ ,,Иван Вазов“, гр. Поморие се класира на ПЪРВО МЯСТО и бе наградена с ДИПЛОМ  и СТАТУЕТКА. Талантливата състезателка написа великолепен разказ, озаглавен Радост на брега, който убедително разкрива дарованието на авторката, оригиналната продуктивност на въображението й и завладяващата езикова игра.

Трогателно е да наблюдаваш как утринните стъпки на пробудилия се талант налучкват трепетно своятя си пътечка, озарена с божествен благослов. Изпитвам удоволетворение, че успях да съзра смътно очертаващата се фигура на твореца и да му помогна да се изяви в едно своеобразно духовно поле, в което българското слово, изречено от най-младите гласове на нацията ни,се проектира талантливо във времето и пространството.

Щастлива съм, че във време на морална недостатъчност и поразяваща криза на духовността, има талантливи деца и учители, които работим с тях. Успехите на нашите ученици ни  дават сили да продължим напред. Има ги и организаторите на такива конкурси /г-жа П.Запрянова,г-жаА.ПЕТКОВА, г-жаДРАМАДАНОВА,г-жа М.Маркова,г-жа М.МИТЕВА/. Дълбок поклон на признателност към всички,които положиха усилия за организирането на този уникален конкурс. Нима има нещо по-стойностно от това да приласкаеш покълващия талант и с  обич да му посочиш онзи ПЪТ, СВЕТЪЛ И САМОЖЕРТВЕН, по който той може да тръгне на свиждане с Твореца у себе си и с Вечността на думите.

 

ЧЕСТИТО,МАРИЯ!

Като твой учител по литература и наставник в словесното изкуство, се гордея с теб. С възторг и надежда приветствам съзидателния ти творчески импулс и словесната ти дарба. Желая ти здраве и нови творчески успехи!

 

Госпожа Диана Николова-преподавател
по български език и литература
в СОУ,,Иван Вазов“,гр.Поморие

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване