08/11/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Търговията EUR/USD бе сравнително спокойна

Търговията през тази седмица бе сравнително спокойна и валутната двойка EUR/USD бе в рейндж 1.4100-1.4400. Водеща новина бе понижението на рейтинга на САЩ. Standard & Poor’s понижиха кредитния рейтинг на САЩ за първи път в историята на страната. По този начин се критикува политическият процес зад Океана, а също и депутатите, че не можаха да съкратят разходите или да повишат приходите достатъчно, за да намалят рекордния бюджетен дефицит. S&P понижи кредитния рейтинг на САЩ с една степен до АА+, като запази прогнозата негативна. От агенцията предупредиха, че е възможно рейтингът да бъде понижен до АА през следващите две години, ако понижението на разходите е по-малко, отколкото е договорено, лихвените нива нараснат или резултатът от новите фискални мерки доведе до по-висок правителствен дълг.
В същото време кредитният рейтинг на Франция, който е на най-високото възможно ниво, бе потвърден и от трите водещи агенции Standard & Poor’s, Moody’s Investors Service и Fitch Ratings. Това се случи, след като доходността на облигациите в страната нарасна заради опасенията, че дълговата криза в Европа се засилва. От S&P потвърдиха рейтинга от ААА със стабилна прогноза пред телевизия „Блумбърг“. В същото време говорител на Moody's каза в телефонно интервю, че рейтингът от Ааа е стабилен, а този на Fitch подчерта, че рейтингът от ААА със стабилна прогноза остава.
При преодоляване на зоната 1.4200-1.4270 долара целта ще бъде достигането на зоната 1.4330-1.4400 долара. При успех движението ще продължи към 1.4465-1.4530. При спад на валутната двойка EUR/USD под 1.4160-1.4110 тя ще търси подкрепа в зоната 1.4060-1.4010. При пробив низходящото движение ще продължи към 1.3950-1.3900


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване