08/13/11 09:35
(http://radiomilena.com/)

Ловният сезон е открит

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри ловния сезон с ловната дружинка на ямболското село Завой.
Ловците в България сега са повече от 130 000 души, други 30 000 се обучават в курсове за ловци, каза министърът.
От тази година в курсовете за подборен отстрел ще се полага и практически изпит за боравене с огнестрелно оръжие, въведени са нови правила при ловуването с цел да се повиши безопасността, допълни министърът.
Важното е, че ловът е хоби на много хора. Виждате, че ловната армия е много по-голяма от Българската армия. Нека това хоби да бъде безопасно – да завършва с приятни емоции, а не с трагедии за семейства. Това е и моето пожелание – да бъде успешна, но и безопасна година за всички български ловци, каза министърът, цитиран от българските информационни агенции.
В борбата с бракониерството през миналия ловен сезон са съставени 591 акта за незаконен лов, конфискувани са 79 ловни оръжия и 17 автомобила, издадени са и осъдителни присъди на бракониери, посочи Найденов.
На въпрос на репортер на БТА за идеята за създаването на банка за храните с изтекъл срок на годност, той отговори, че се готви промяна на досегашната наредба, с която ще се забрани връщането на хранителните продукти при производителя, а ще се извозват в екарисажите.
В случаите, когато не е изтекъл срокът на годност, а са с недобър търговски вид, те ще се даряват на социално слаби, като се освободят от данък „Добавена стойност“, поясни министърът.
Найденов потвърди, че тазгодишната зърнена реколта е с около 30 на сто по-високо качество, което означава и по-висока цена на пшеницата.
По думите му търсенето на международния пазар на нашето зърно е голямо, цените са добри и сега е време да се изкупува от търговците, цитира  actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване