08/15/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Борисов и Йорданов откриха ремонтирани булеварди за 13,8 млн. лева

Ремонтирани пътища за 13,8 млн. лева бяха открити вчера във Варна по случай Деня на града – 15 август. Кметът Кирил Йорданов коментира, че парите са осигурени от общинския бюджет. Ремонти са направени на три от основните булеварди и на едно от кръстовищата. Така ще се облекчи трафикът в града.
Кметът на Варна обясни още, че е договорил с премиера Бойко Борисов да бъде осигурено държавно финансиране за ремонт на бул. "Трети март". Министър-председателят е обещал да бъдат отпуснати около 10 млн. лева. Кирил Йорданов добави, че държавата ще предостави на общината терен в южната част на Варненското езеро, където ще бъде изградена база за развитие на всички видове морски спортове.
Празникът на Варна бе отбелязан с празнична света литургия и молебен за здравето на жителите на града. По случай празника бяха вдигнати тържествено националният флаг и знамето на града. Освен премиера Бойко Борисов на тържеството присъстваха още външният министър Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов, както и депутати, представители на дипломатическия корпус, на местната и държавната власт. Кметът на града Кирил Йорданов награди 12 пожарникари, които са се отличили при потушаването на големия пожар, избухнал на 10 август в индустриалната зона. Мъжете бяха отличени с грамоти и парични награди. Празненствата продължиха с младежки и детски шоупрограми в Морската градина, а вечерта имаше концерт с участието на Васил Найденов, Тони Димитрова, Николина Чакърдъкова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване