08/15/11 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Само "Левски" не подписа договора за тв правата

Футболен клуб „Левски“ е единственият, който не сложи подпис под договора с Българския футболен съюз за разпределение на телевизионните права през новия сезон. След тежки дебати, които продължиха повече от два часа, основната група футболни клубове от „А“ група се наложи над грандовете „Левски“ и ЦСКА и успя да се пребори за по-голям процент сигурни пари от телевизионните права, които ще влязат в касите им.
Президентът на родната централа Борислав Михайлов подложи на гласуване процента, който клубовете ще получат от цялата сума, която ще влезе в Българския футболен съюз. Предложението на „Левски“ и ЦСКА беше 20% да бъдат разпределени поравно, а останалите клубове искаха 40%. Единствено президентът на новака в „А“ група „Лудогорец“ (Разград) Кирил Домусчиев излезе с компромисен вариант от 30%.
В крайна сметка при гласуването 12 елитни тима приеха 40% от общата сума да бъде разпределена поравно. Против гласуваха само „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“ (Разград) и „Черноморец“ (Бургас). Въпреки че гласуваха с отрицателен вот, шефовете на ЦСКА, „Лудогорец“ и „Черноморец“ все пак подписаха контракта за 40-процентно разпределяне на телевизионните права поравно между всички 16 клуба в елитната ни група.
Единственият клуб, който не одобри договора, остана „Левски“. Причината за това е, че грандът от София е настоявал за сделка с по-малък процент, който да се дели поравно или пък вариант с по-голям процент, който обаче да се разпределя според броя на излъчените срещи на даден отбор по телевизията. Така например приходите на „Левски“ и ЦСКА щяха да са по-големи в сравнение с другите отбори, тъй като предлагат по-атрактивен за зрителите продукт и почти всички техни двубои се дават директно в ефир, докато има тимове, чийто срещи почти не се излъчват. „Има някои неща за изясняване. Чак тогава ще решим какво да правим. Имахме едно предложение, но основна част от клубовете искаха друго“, заяви финансовият директор на „Левски“ Константин Баждеков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване